top of page

BAKKERS BAKKEN BROOD

Wij geven je graag inzicht in hoe wij onze broden bakken. Hieronder beschrijven wij een van de honderden methoden om de beste en knapperigste broden te bereiden.

De ingrediënten

Voordat de vogels tjirpen, gaan de ovens in onze bakkerij aan. Het broodbakken begint. Bloem, gist, water, suiker en zout worden tot de precisie afgewogen door onze bakkers.

Het deeg

De ingrediënten worden vervolgens gekneed tot rekbaar en elastisch deeg. Na het eerste fase rijzen, het proces waarin het deeg even rust, verdelen we het deeg in evenredige porties.

Het eerste rijsproces

Het deeg wordt door ons in een speciale rijskast gezet om te rijzen. Na een flink proces van platwalsen en oprollen worden de laatste gasbelletjes verdeelt door het deeg.

Het narijsproces

Het broodbakken is na het eerste rijsproces gereed voor de narijs. In allerlei bakken leggen we de porties deeg neer, zodat het gedurende tijd in de oven kan bakken.  

De geuren verspreiden

Hmmm…. De geuren van vers gebakken brood verspreiden zich door onze bakkerij. Onze broden kleuren al lekker bruin. Een harde lekkere knapperige korst verschijnt op het brood. Dat betekent dat het brood klaar is.

In de winkel

Het brood is met zorg en aandacht bereid met natuurlijke en verse ingrediënten. Bezoek onze bakkerij. Koop onze lekkere warme en verse broden voor een knapperig prijs.

 

bottom of page