top of page

BEWAREN & OPWARMEN

Lang genieten van je brood, snacks of lekkernijen? Dat kan! Daarom geven wij jou graag tips over hoe jij je gekochte voedselwaren moet bewaren en/of opwarmen.

Brood is op z’n lekkerst wanneer het vers is. Brood blijft het langst mooi en vers wanneer deze niet gesneden is. Alleen vaak is het makkelijker om gesneden brood te kopen.

 

Door brood op de juiste manier te bewaren, zorg je ervoor dat het brood zo lang mogelijk vers blijft. Maar hoe doe je dat?

 

De beste optie om lang van vers brood te genieten, is door brood goed te bewaren. Dat kan op verschillende manieren:

  • Bewaar het brood in een plastic zak. Hierdoor blijft het brood vers, zacht en lekker. Dit komt doordat het brood in een plastic zak luchtvrij bewaard wordt.

  • Wil je dat jouw brood krokant blijft en de korst knapperig? Bewaar het brood in een papieren zak.

  • Wil je dat jouw brood nóg langer vers blijft? Bewaar het brood dan in een plastic zak in de vriezer. De vriezer houdt jouw brood ontzettend lang vers.

 

U kunt bij ons in de bakkerij vragen om het brood in een plastic of papieren zak te doen. 

OPWARMEN

Wil je jouw gekochte snack thuis opwarmen? Dat kan prima. Je hebt verschillende mogelijkheden om je snack op te warmen.

 

Je kan je snacks opwarmen in een magnetron. Wees er alleen wel van bewust dat een magnetron voedsel zacht maakt. Heb je veel snacks? Ga dan voor de oven of de pan. Dunne snacks zoals pizza’s kan je snel opwarmen in een pan. Dikkere snacks zoals börek worden lekker warm in de oven.

bottom of page